Verdens største samling af Ferguson traktorer åben for offentligheden.

I samlingen findes en Ferguson af hver årgang fra 1939 og op til 70´erne. Og dertil en Ford T fra 1919, som det hele startede med. I 1917 satte Harry Ferguson en plov efter sin Ford T, idet han ikke havde nogen traktor. Ford T var hver mands eje og den blev derfor kaldt ”poor man´s tractor”.

Der er mange specialmodeller, blandt andet vingårds- og plantage traktorer, industri traktorer, franske modeller, militær model og flere til.

Men Harry Ferguson gjorde sig ikke kun gældende indenfor landbruget. Det første motoriserede køretøj på Sydpolen var en grå Ferguson. Danmarks Ferguson Museum har en tro kopi af denne traktor, som Sir Edmund Hillary fra New Zealand kørte til Sydpolen på i 1958, en stor teknisk triumf. Hillary udtalte at ekspeditionen ikke var lykkedes uden disse hårdføre traktorer. Sir Edmund Hillary var desuden den første mand, der besteg Mount Everest.

Der er også andre køretøjer som en russisk kopi af BMW motorcykel, en Ferguson bus, cykler, knallerter, damptromler, dieseltromler og et par andre veteranbiler.

 

 

Kurt Maage Paa Vingaards Mf